Malzemeler:
Yarım Tatlı kaşığı Karabiber
1 Çay kaşığı Kimyon
1 Adet Kuru Soğan
Yarım Su bardağı Süt
1.5 ( 3/2 ) Tatlı kaşığı Tuz
Yarım Su bardağı Un
1 Kg Yağsız Dana Kıyma
1 Adet Yumurta
Sosu İçin:
1 Adet Et Bulyon
2 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
1 Su bardağı Su
2 Yemek kaşığı Un
Kızartmak İçin
- Yarım Su bardağı Sıvı Yağ
Hazırlanışı:
Köfte için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
Bir kâseye soğuk su koyun, iki elinizi ıslatın.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.
Hazırladığınız köfteleri tepsiye dizip derin dondurucuya koyup 20 dakika bekletin.
Yapışmaz bir kızartma tavasına bir parmak kalınlığında sıvı yağ koyup kızdırın.
Derin dondurucudaki köfteleri çıkarıp tavaya yerleştirin.
Köfteleri; önlü arkalı, dışı kahverengi olup, içi pişene kadar kızartın.
Kızaran köfteleri yayvan bir servis tabağına alın.
Sosunu hazırlamak için tencereye yağı alıp kızdırın.
Et bulyonu ve suyu ekleyin.
Sos koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Servis tabağına köfte alıp üzerine sos dökün.
Dilerseniz patates kızartmasıyla servis yapabilirsiniz.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Yorum Gönder