Malzemeler:
3 adet büyük boy havuç
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin.
Derin bir kabın içerisinde; havuç rendesi ve kalan malzemeleri iyice karıştırın.
Tavaya sıvıyağ alıp kızdırın.
Havuçlu karışımdan birer yemek kaşığı alıp tavaya koyun.
Önlü arkalı kızartın.
Fazla yağını alması için kızaran mücverleri havlu kâğıt üzerine çıkarın.
Sarımsaklı yoğurt ya da mayonezle servis yapın.
Afiyet olsun.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Yorum Gönder