Et yemeklerinin yanında ya da beş çayınızda sıcak servis yapabileceğiniz havuç mücveri tarifi sizlerle. Havucun içeriğindeki A vitamini ve beta karotenle hem sağlığınızı koruyun hem de lezzetin tadına varın!


Malzemeler:
3 adet büyük boy havuç
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ







Hazırlanışı:
Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin.
Derin bir kabın içerisinde; havuç rendesi ve kalan malzemeleri iyice karıştırın.
Tavaya sıvıyağ alıp kızdırın.
Havuçlu karışımdan birer yemek kaşığı alıp tavaya koyun.
Önlü arkalı kızartın.
Fazla yağını alması için kızaran mücverleri havlu kâğıt üzerine çıkarın.
Sarımsaklı yoğurt ya da mayonezle servis yapın.
Afiyet olsun.



Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.