Malzemeler:
Hamuru için:
8 adet orta boy patates
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:
2 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 - 2 su bardağı su
Tuz, karabiber, taze ya da kuru fesleğen

Üzeri için:
Toz parmesan
Çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup tuz ilavesiyle çatal ya da el blenderı yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar ezin. Biraz ılınması için bekletin.
Yumurtaları ekleyip çatalla iyice karıştırdıktan sonra azar azar unu ilave etmeye başlayın. Elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru 10-15 dakika kadar dinlendirin. Tezgahı unlayıp hamuru parmak kalınlığında rulolar halinde parçalara ayırın. 
Her bir ruloyu bıçakla 3 cm. kadar kalınlıkta kesip elinizle hafifçe yuvarladıktan sonra her birinin üzerine kaşığın yan tarafıyla ya da çatalla bastırarak iz çıkartın. Sosu hazırlarken birbirlerine yapışmamaları için bir kaba alın ve üzerlerine biraz un serpin. 
    Sosu hazırlamak için, sos tenceresinde tereyağını eritip unu kavurun. Domates salçası ve kabukları soyulup küp kesilmiş domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. Yavaş yavaş suyu ilave edip koyulaşana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. En son tuz, karabiber ve fesleğen ilave edip karıştırın.
Bundan sonrası çok basit,geniş bir tencerede tuzlu su kaynatıp gnocchilerinizin fazla unlarını silkeledikten sonra kaynar suda yaklaşık 3 dakika kadar haşlayın. (suyun üzerinde yüzmeye başladıklarında hazırlar demektir.)
Gnocchileri bir delikli kepçe yardımıyla süzerek tabaklara paylaştırın, üzerine hazırladığınız domates sosunu gezdirin, toz parmesan ve çekilmiş karabiberle süsleyerek sıcak servis yapın.

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.