Etli Taze Bamya Tarifi
Malzemeler:
Yarım Kg Bamya
2 Adet Biber
2 Adet Domates
2 Adet Kuru Soğan
250 Gr Kuşbaşı
1 Adet Limon
2 Diş Sarımsak
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Kararında Tuz
Hazırlanışı: Bir tencereye yağ, doğranmış soğan ve et konur. Ateşte karıştırarak kavrulur. Rendelenmiş domates ilavesi ile birkaç kez karıştırılır. 2 bardak su konup et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bamya avuç içinde ovalayarak yıkanır, baş kısımları koni şeklinde soyulur. Birkaç parçaya kesilmiş sivri biber ve sarımsakla beraber ete ilave edilir. Limon suyu ve tuz ile tencerenin kenarından yarım bardak su konur. Kapak kapatılır, kaynamaya başlayınca ateş hafifletilir. Bamyalar ezilmeden pişirilir. Pilavla servis yapılır.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Yorum Gönder