Chicago Usulü Tavuk Salatası Malzemeler:
500 gr tavuk dilimleri
1 çorba kaşığı margarin
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
500 gr yeşil fasulye
250 gr meyve salatası
300 gr mandalina
1 adet kereviz
Chicago Usulü Tavuk Salatası Tahin Sosu İçin :
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı sirke
1.5 çay kaşığı tahin
2 çay kaşığı esmer hardal taneleri
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Chicago Usulü Tavuk Salatası Hazırlanışı:
Tavuk dilimlerini biberleyin. Bir tavada margarin ile birlikte tavukları kızartın.
Daha sonra ateşi kısıp pişene kadar yaklaşık 10 dakika tutun. Sonuna doğru tuz ilave edin.
Beş dakika taze yeşil fasulyeleri kaynatın.
Meyve salatasının suyunu akıtın. Yarıya bölün.
Kerevizi ince ince dilimleyin.
Sosu hazırlarken; tahin, sirke ve yumurta sarısını çırpın.
Esmer hardal tanelerini ezin ve yumurta sosunun içine atın. Yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Sonunda tuzunu ve biberini ekleyin.
Servis yapacağınız zaman yeşil fasulyeleri tabaklara koyun. İnce dilimlere ayrılmış tavukları üstüne koyun.
Meyve salatası ve mandalina parçalarıyla süsleyin.
Dilimlenmiş kereviz parçalarını en üste serpin ve sosunu üzerine dökün.
Afiyet olsun.
''Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler''
500 gr tavuk dilimleri
1 çorba kaşığı margarin
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
500 gr yeşil fasulye
250 gr meyve salatası
300 gr mandalina
1 adet kereviz
Chicago Usulü Tavuk Salatası Tahin Sosu İçin :
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı sirke
1.5 çay kaşığı tahin
2 çay kaşığı esmer hardal taneleri
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Chicago Usulü Tavuk Salatası Hazırlanışı:
Tavuk dilimlerini biberleyin. Bir tavada margarin ile birlikte tavukları kızartın.
Daha sonra ateşi kısıp pişene kadar yaklaşık 10 dakika tutun. Sonuna doğru tuz ilave edin.
Beş dakika taze yeşil fasulyeleri kaynatın.
Meyve salatasının suyunu akıtın. Yarıya bölün.
Kerevizi ince ince dilimleyin.
Sosu hazırlarken; tahin, sirke ve yumurta sarısını çırpın.
Esmer hardal tanelerini ezin ve yumurta sosunun içine atın. Yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Sonunda tuzunu ve biberini ekleyin.
Servis yapacağınız zaman yeşil fasulyeleri tabaklara koyun. İnce dilimlere ayrılmış tavukları üstüne koyun.
Meyve salatası ve mandalina parçalarıyla süsleyin.
Dilimlenmiş kereviz parçalarını en üste serpin ve sosunu üzerine dökün.
Afiyet olsun.
''Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler''
Yorum Gönder