Malzemeler:
3 Adet Hazır Ekmek Hamuru
150 Gram Margarin (Oda Sıcaklığında)
1 Adet Yumurta Sarısı
İçi İçin:
5 Çorba kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Kuru Soğan
150 Gram Yağsız Kıyma
1 Çorba kaşığı Çemen Tuz
Hazırlanışı:
Ekmek hamurlarım birleştirip yoğurarak 1/2 cm. kalınlığında açalım.
İçine yumuşamış mar garini koyarak hamur kenarlarını üzerine kapa tıp, hamur yağ ile bütünleşene dek yoğuralım. Bu arada iç harcını hazırlayalım. Tavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı ekleyip 2-3 dk. daha suyu çekilene dek kavuralım.
Çemeni de katıp birkaç kez karıştırarak ateşten alıp soğutahm. Hamuru 1/2 tm. kalınlığında açalım.
Üzerine çemenli harcı yayıp, hamurun uzun kenarı boyunca rulo yaparak saralım.
Delikli bir kek kalıbını margarinle yağlayıp un serpelim. Hamur rulosunu kalıba düzgünce yerleştirip, üzerine yumurta sarısı sürelim. Hamurun 2. kez mayalanması için oda sıcaklığında 1/2 saat daha bekleterek, önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Yorum Gönder