Gün davetlerinizde ya da akşam yemeği sonrasında ikram edebileceğiniz kremalı meyveli kek tarifi; hem lezzetli hem de üzerindeki taze meyveler sayesinde vitamin dolu!


Malzemeler,
Kek Hamuru için,
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Kreması için,
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Üzeri için,
Mevsim meyveleri
Limon suyu
Hazırlanışı,
Derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp mikserle iyice çırpın.
Sıvıyağ, süt ve limon kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam edin.
Kabartma tozu ve unu ilave edip kaşıklabirkaç kez karıştırın.
Orta boy kek kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
Pişen keki fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
Kremasını hazırlamak için orta boy tencereye süt, un ve toz şekeri alın.
Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Kremayı ocaktan indirmeden hemen önce vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin.
Kremanın ılınması için bekletin.
Mevsim meyvelerini yıkayıp dilimleyin.
Kararmasını önlemek için limon suyuyla harmanlayın.
Kekin üzerini hazırladığınız krema ile kaplayın.
Kremanın üzerini meyvelerle süsleyin.
Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Dilimleyerek servis yapın.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.