Malzemeler,
1 adet büyük kuru soğan
250 gram dana kıyma
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
Damak tadınıza göre tuz, karabiber, pul biber
350 gram salamura ya da taze asma yaprağı
Sosu için,
3 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı,
Pirinci bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzün.
Soğanın kabuğunu soyup incecik doğrayın.
Derin bir kaba; kıyma, soğan, pirinç, salçalar, baharatlar, maydanoz ve sıvıyağı alın.
Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun.
Salamura yaprak kullanıyorsanız; kaynar suda 5 dakika bekletip süzün.
Taze yaprak kullanıyorsanız; kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün.
Hazırladığınız harçtan 1 tatlı kaşığı alıp her bir yaprağın uç kısmına koyun.
Harç ve yapraklar bitene kadar sarma işlemine devam edin.
Orta büyüklükte bir tencerenin tabanını yağlayın.
Sarmaları boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin.
Şekillerinin bozulmaması için sarmaların üzerine porselen bir tabak kapatın.
3 su bardağı su ve zeytinyağını karıştırıp tencereye ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp orta dereceli ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.
Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Yorum Gönder