Malzemeler:
2 Adet Kabak
2 Dal Dereotu
2 Dal Taze Soğan
1 Çorba kaşığı Un
1 Adet Yumurta Akı
1 Tatlı kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Sıvıyağ (Kızartmak İçin)

Hazırlanışı:
Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Dereotunu ve taze soğanları yıkayıp kıyın. Unu bir kaba alıp kaşar peyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu, taze soğan ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâgıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.