Malzemeler:
125 Gram Margarin (Oda Sıcaklığında)
4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker
2 Çorba kaşığı Kakao
1 Fincan Süt
2 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu

Sos İçin:
3 Su Bardağı Süt
1 Çorba kaşığı Mısır Nişastası
1 Çorba kaşığı Kakao
5 Çorba kaşığı Toz Şeker
80 Gram Bitter Çikolata

Hazırlanışı:
2 bardak sütün yarım bardağını ayırıp kalanını ocağa koyun.
Yarım bardak süt ile şeker, nişasta ve kakaoyu pütürsüz hale gelene kadar karıştırın.
Kaynayan süte azar azar karıştırarak ekleyin. 2-3 dk pişirin.
Ocaktan almadan hemen parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.
Diğer yandan yumuşak margarini şeker ile karıştırın. Yumurtaları ilave edin.
Süt ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edin.
En son un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip son kez karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımın yarısını yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.
Üzerine soğuttuğunuz kakaolu sosu döküp kenarlara fazla yaklaştırmadan yayın.
En üste kalan hamuru döküp kaşık ile düzeltin. 180 derecede ısıtılmış fırında 20-30 dk pişirin.
(Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin.)
Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına ters çevirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyin.

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.