Malzemeler,
Hamuru için,
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
Harcı için,
3 adet patates
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Sosu için,
4 yemek kaşığı tereyağı
Pişirmek için,
2 litre su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Süslemek için,
5 dal taze soğan
Hazırlanışı,
Harcını hazırlamak için patatesleri bol suda haşlayıp süzün.
Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun.
Patates, tuz, karabiberi karıştırıp püre haline getirin.
Soğuması için bekletin.
Hamurunu hazırlamak için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın.
Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru 4 eşit parçaya bölün.
Bezelerin üzerini nemli bir bezle kapatıp 15 dakika dinlendirin.
Her bir bezeyi merdane yardımıyla incecik açın.
Açtığınız hamurdan çay bardağının ağzıyla yuvarlaklar çıkarın.
Her bir yuvarlağın ortasına 1 tatlı kaşığı patatesli harç koyun.
İstediğiniz şekilde kıvırıp mantıları kapatın.
Mantıları 15 dakika bekletin.
Pişirmek için tencereye su ve zeytinyağını alıp kaynamaya bırakın.
Kaynayan suya mantıları ekleyip 10 dakika haşlayın.
Haşlanan mantıları delikli kepçe yardımıyla sudan çıkarın.
Mantıları servis tabağına alın.
Üzerine eritilmiş tereyağı dökün.
İncecik doğranmış taze soğanla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.