Toz şeker yerine çilek reçeli kullanılarak, içerisinde gerçek meyve parçacıkları bulunan kakaolu keki çok seveceksiniz!


Malzemeler,
1 su bardağı çilek reçeli
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı kakao
2,5 su bardağı un
Üzeri için,
2 yemek kaşığı çilek reçeli
Krem şanti
Çikolata sosu
1 kâse frambuaz
Hazırlanışı,
Derin bir kaba yumurta ve reçeli alıp iyice karıştırın.
Yoğurt, sıvıyağ ilave edip çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu, vanilya, kakaoyu ekleyip karıştırın.
Karışımı; yağlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
Pişen keki fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
Üzerini; krem şanti, çilek reçeli, çikolata sosu ve frambuazla süsleyin.
Dilimleyerek servis yapın.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.